Μαγνητικός Διεγέρτης

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Physiotherapy Zakynthos ανακοινώνει την απόκτηση του καινοτόμου μαγνητικού διεγέρτη Physio Magneto PM-ST.

Το Physio Magneto PM-ST είναι το πρωτοποριακό μηχάνημα επαγωγικού μαγνητικού διεγέρτη 4 Τesla( 40.000 Gauss) που επιτρέπει τη διέγερση των βαθύτερων μυϊκών και νευρικών ιστών, που δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο μέσο. Διαφοροποιείται από άλλους μαγνητικούς διεγέρτες λόγω της υψηλής συχνότητας ταλάντωσης 100-300 KHz και το μεγάλο βάθος διείσδυσης 18cm.

Μέσω της αντλίας καλίου νατρίου ( Na+/ K+) του νευρώνα μπλοκάρει τη μετάδοση του πόνου. Είναι ανώδυνο, άνετο και απλό στη χρήση. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να γδύνεται και έχει άμεσα αποτελέσματα σε μεγάλη γκάμα θεραπευτικών εφαρμογών.

 

Πως λειτουργεί;

Η θεραπεία με το physio magneto είναι μια μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας που προσφέρει νέες επιλογές αποκατάστασης και αναγέννησης των ιστών. Οι επώδυνες περιοχές του σώματος αντιμετωπίζονται με παλμούς μαγνητοθεραπείας υψηλής ενέργειας. Το σύστημα θεραπείας δημιουργεί μια τάση μεταξύ 15 και 30 kv μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η παραγόμενη ενέργεια μεταφέρεται στις περιοχές του σώματος μέσω του βρόχου θεραπείας. Η ένταση του παλμού διεισδύει στις κυτταρικές μεμβράνες και καταφέρνει να γίνει θεραπευτικά αποτελεσματική στο κύτταρο. Ανάλογα με τη ρύθμιση. οι ωθήσεις διεισδύουν έως και 18 cm βαθιά μέσα στον ιστό, έτσι ώστε να φτάνουν και βαθύτερα στρώματα του ιστού. Δεδομένου ότι οι μεμονωμένες ώσεις είναι μικρής διάρκειας, δεν υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας στον ιστό.

Σε ποιες παθήσεις εφαρμόζεται το Physio Magneto;

Ο Μαγνητικός Διεγέρτης physio magneto επεμβαίνει εσωτερικά και αποκαθιστά τους τραυματισμούς στη βάση τους, αποφορτίζοντας αποτελεσματικά περιπτώσεις παθήσεων όπως:

 • Αυχενικό σύνδρομο
 • Χρόνια/ οξεία οσφυαλγία
 • Οστικό οίδημα ( Η θεραπεία με μαγνητικά κύματα υψηλής ισχύος θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος στην θεραπεία των οστικών οιδημάτων: λόγω του μεγάλου ιστικού βάθους των οστικών οιδημάτων τα άλλα είδη θεραπείας δεν καταφέρνουν να διεισδύσουν αποτελεσματικά ώστε να προάγουν την επουλωτική διαδικασία. Η εφαρμογή του μαγνητικού διεγέρτη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναντικατάστατη.)
 • Κατάγματα ( Το υψηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικό πεδίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην προσβεβλημένη περιοχή και υποστηρίζει την δημιουργία των αγγείων και του πώρου. Επομένως βοηθά στην προοδευτική δημιουργία του χόνδρου και την ανακατασκευή των οστών.)
 • Αθλητικοί τραυματισμοί
 • Διαστρέμματα
 • Παγωμένος ώμος
 • Παθήσεις σπονδυλικής στήλης
 • Τενοντίτιδα
 • Επικονδυλίτιδα
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Αρθρίτιδα
 • Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Πλεονεκτήματα του Physio Magneto

 • Η διέγερση των βαθύτερων μυϊκών και νευρικών ιστών και το μεγάλο βάθος διείσδυσης 18cmπου δεν μπορεί να γίνει με άλλα μέσα.
 • Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία ανακούφισης από τον πόνο και εξαιρετικά αποτελεσματική σε ευρεία γκάμα παθήσεων με σύντομη διάρκεια θεραπείας.
 • Η θεραπεία μπορεί να γίνει πάνω από τα ρούχα χωρίς να χρειαστεί να γδύνεται ο ασθενής.
 • Αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία και μείωση του αριθμού συνεδριών που χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί μια πάθηση.

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις:

 

Υπάρχει πόνος στην διάρκεια της θεραπείας;

Όχι, η θεραπεία είναι ανώδυνη και προσαρμόζεται ανάλογα με τον κάθε ασθενή.

Τι θα αισθάνομαι κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής αισθάνεται έναν ευχάριστο μυϊκό σπασμό

Πόσο διαρκεί η κάθε θεραπεία;

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά , ανάλογα με την πάθηση του ασθενή.

Πότε θα δω αποτέλεσμα από την θεραπεία;

Από την 1η συνεδρία υπάρχει ανακούφιση από τον πόνο και αισθητή βελτίωση στις επόμενες συνεδρίες. Αυτός είναι ο λόγος που το  Physio Magneto PM-ST είναι μία από τις κορυφαίες μη επεμβατικές θεραπείες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά με βάση το εξειδικευμένο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η επιστημονική ομάδα του κέντρου μας. Ωστόσο αξίζει να τονίσουμε πως μια καλή αγωγή αποτελείται απo πέντε τουλάχιστον συνεδρίες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς η θεραπεία;

Αντενδείκνυται η χρήση του μηχανήματος σε ασθενείς με καρδιακούς βηματοδότες, ακουστικά, αντλίες ινσουλίνης, αντλίες φαρμακευτικής αγωγής, μεταλλικά εμφυτεύματα ή άλλα μεταλλικά σώματα.